لوازم مورد نیاز عکاسی صنعتی قسمت سوم
نوشته شده توسط : آتلیه کودک

4) انتخاب یک طول کانونی
تمامی لنزهای دوربین با یک شکل و عملکرد ساخته نشده‎اند. انواع لنزها شامل لنزهای نرمال، زاویه باز و تله‎ فوتو می‎شوند. هرکدام از این لنزها یک طول کانونی متفاوت دارند. طول کانونی یک عامل مهم مورد نیاز برای قابلیت‎ها و عملکردهای زوم است. اگر قصد زوم بر روی سوژه‎ها و محصولات را دارید یک لنز تله فوتو را انتخاب کنید و در مقابل استفاده از  لنزهای زاویه باز باید زمانی صورت گیرد که قصد دارید تا حد متوسطی به سوژه یا محصول خود برای عکاسی نزدیک شوید.
حال به نمونه‎ای از لنزهای مناسب برای اهداف مختلف اشاره می‎کنیم: آتلیه عکاسی کودک 

•    عکاسی پرتره و کارهای استودیویی: با استفاده از لنزهای 50 میلی‎متری شروع خوبی خواهید داشت. اگر بتوانید از عهده هزینه برآیید، می‎توانید از لنزهای 85 یا 110 میلی‎متری استفاده کنید.عکس آتلیه ای کودک•    عکاسی مراسم عروسی: علاوه بر لنزهای 70 تا 200 میلی‎متری از لنزهایی با زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.8 و قدرت زوم 10 تا 24 میلی‎متر استفاده کنید.

•    برای حوزه‎های مختلف صنعتی: به دلیل عدم توانایی در پیش‎بینی موقعیت انتخاب لنز دشوارترین کار است ولی می‎توانید لنزهای 70 تا 200 میلی‎متری و با زاویه بازشدگی دیافراگم f/2.8 و قدرت زوم 10 تا 24 میلی‎متر مشابه مورد قبل استفاده کنید.
لوازم نورپردازی لازم برای عکاسی صنعتی
یکی از نکات بسیار مهم در عکاسی صنعتی نورپردازی است. مقوله نورپردازی تنها در جهت بالا بردن نیروی برق نیست بلکه باید تجهیزات مناسب انتخاب، موقعیت محصول، بودجه و فضای استودیو تعیین شود. یک عکاس صنعتی در مقایسه با عکاس پرتره و دیگر عکاسان معمولی آتلیه به نور فلاش بیشتری نیاز دارد و برای انجام بهترین شکل ممکن پروژه‎های خود حداقل باید از 3 شاخه فلاش استفاده کند. اغلب در برخی از پروژه‎های مختلف عکاسی صنعتی به تعداد فلاش بیشتری نیاز است که بایستی ژول‎های بالا مانند 600 ژول یا حتی بیشتر داشته باشد. برای استفاده از فلاش‎ها ما به ابزار هدایت‎کننده نور نیاز داریم که در ادامه مطلب به شکل مختصر با آن‎ها آشنا می‎شویم.
کاسه استاندارد:
نوری که به وسیله کاسه استاندارد تابانده می‎شود دارای سطح بالایی از کنتراست، یکنواختی و شدت زیاد است. این ابزار را باید جزو اولین لوازم جانبی مورد نیاز یک عکاس صنعتی دانست. از جمله وسایلی که در ارتباط با آن‎ها قرار می‎گیرند می‎تواند به سرپوش‎های لانه زنبوری و نگهدارنده‎های فیلترها اشاره کرد. هرچقدر دهانه کاسه استاندارد محدود‎تر باشد، زاویه تابش آن کمتر است ولی نور تابیده شده قدرت و شدت بیشتری دارد.
اسنوت‎: اسنوت از وسایل محبوب عکاس صنعتی به شمار می‎رود چون به دنبال استفاده از آن می‎تواند نور را به صورت نقطه‎ای در مکان‎های دلخواه بتاباند و در عکاسی پرتره استفاده از آن برای نورپردازی موها است. ساخت اسنوت‎ها در اندازه و دهانه‎های گوناگون و با پوشش داخلی سیاه رنگ ساخته می‎شوند.
بارندور: در عکاسی صنعتی به وسایل زیادی نیاز است از جمله بارندور. نور منبع فلاش به وسیله سایبان‎هایی به طرف سوژه هدایت شده تا جلوی پراکندگی آن را بگیرد.
سرپوش لانه زنبوری: کاربرد آن بیشتر در عکاسی تبلیغاتی (یکی از حوزه‎های عکاسی صنعتی) دیده می‎شود که قصد داریم نور را بر روی سوژه متمرکز کنیم. این ابزار به یک عکاس صنعتی کمک می‎کند نور را جهت دار کرده و جلوی پخش شدن آن را بگیرد.
کاسه مخصوص پرده پشت: همان‎طور که نام آن اشاره می‎دهد در نورپردازی پس‎زمینه استفاده می‎شود.
سافت‎باکس: این ابزار از نوری ملایم و گسترده‎ای برخوردار هستند و در عکاسی صنعتی کاربرد زیادی دارند. به عنوان مثال در عکاسی وسایل براق بیشتر از سافت‎باکس استفاده می‎شود. هرچه اندازه سافت‎باکس بزرگتر باشد، نور آن ملایم‎تر است.
سافت باکس یا هیزی (Soft Box): سافت باکس ها نوری ملایم ، نرم و وسیعی دارند و یکی از سودمند ترین و پرکاربردترین ها در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی هستند. در عکاسی وسایل براق استفاده از سافت باکس یا هیزی ضروری است. از آنجایی که کنترل نور نرم راحت تر است معمولا آماتورها از این اتچمنت زیاد استفاده می کنند. هر چه اندازه ی سافت باکس ها بزرگتر باشد نور آن ملایم تر است.
سایبان نور: سایبان نور که با نام گوبو هم شناخته می‎شود، صفحه‎ای سیاه رنگ است که نقش مسدودسازی نور را در عکاسی صنعتی بر عهده می‎گیرد.
سه پایه: یکی از وسایل بسیار ضروری در عکاسی صنعتی است. استفاده از سه پایه به این دلیل است که یک عکاس حرفه‎ای صنعتی کمتر توسط دوربین روی دست عکس می‎گیرد. در عکاسی صنعتی و به خصوص تبلیغاتی به سه‎پایه‎ای محکم و سنگین نیاز است که تحت هر شرایطی دوربین را ثابت حفظ کند.
رفلکتور: به صفحاتی گفته می‎شود که سطح آن‎ها از مواد بازتاب‎دهنده نور ساخته شده است تا نور را به طرف سوژه بازتاب کنند. در عکاسی صنعتی اغلب اوقات به جای رفلکتورها از مقواهای سفید استفاده می‎شود.
نرم‎افزارهای پردازش عکس:
در پایان به بحث ویرایش عکس می‎رسیم که برای آن نیاز به یک نرم‎افزار حرفه‎ای ویرایش عکس است. در نتیجه یک نرم‎افزار تخصصی را می‎توان جزو لوازم مورد نیاز عکاسی صنعتی دانست. فرق بین عکس معمولی و جذاب به پردازش آن عکس در نرم‎افزار بر می‎گردد. در نتیجه یک عکاس حرفه‎ای باید از مراحل ادیت یک عکس آگاهی کامل داشته باشد.
از جمله بهترین نرم‎افزارهای ویرایش عکس در سال 2018 که می‎توانند خلاقیت شما را به سطح دیگری ببرند، می‎توانیم موارد زیر را نام ببریم:
•    Adobe Photoshop CC
بدون شک قوی‎ترین نرم‎افزار ویرایش عکس در دنیا بوده که قادر به کارهایی است که هیچ نرم‎افزار دیگری نمی‎تواند آن‎ها را انجام دهد.
•    PhaseOne Capture One Pro 11
نرم‎افزار گران‎قیمت ولی زیبا که رقیب مستقیم لایت‎روم محسوب می‎شود و در بین عکاسان حرفه‎ای جایی برای خود باز کرده است.
•    Serif Affinity Photo 1.6
اگر به دنبال استفاده از فوتوشاپ نیستید، این نرم‎افزار پاسخ نیاز شما به شمار می‎رود!
•    Alien Skin Exposure X3

سعی دارید دوران باشکوه تصاویر آنالوگ را زنده کنید؟ Exposure X3 ویژگی‎های معمول ویرایش را با قابلیت‎های یک عکس قدیمی ترکیب می‎کند
•    Skylum Luminar 2018
تازه‎وارد بازار نرم‎افزارهای ویرایش عکس که ویژگی‎های پیشرفته بسیاری دارد و مواد متعدد دیگری نیز در راه است
•    ON1 Photo RAW 2018
یک ابزار همه کاره که تقریبا هر کاری را انجام می‎دهد. مانند نرم‎افزارهای Luminar و Exposure X3، این نرم‎افزار نیز راه طولانی را اما بسیار سریع طی کرده است
•    DxO PhotoLab
با نام جدید این نرم‎افزار دوباره به حوزه ویرایش عکس برگشته است و یکی از رقبای بسیار جدی دیگر نرم‎افزارها به شمار می‎رود





:: برچسب‌ها: عکاسی,راهنمای عکاسی,آموزش عکاسی ,
:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 دی 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: